15/1/82

Una pel·lícula, "Dràcula", per exemple

La pel·lícula ve a ser un "revival" -perdó per l'anglicisme- de l'obra de Bram Stocker: El comte Dràcula. Però aixì com en el llibre els esdeveniments tenen lloc a Transilvània (Romania) la pel·lícula situa l'acció en un poble miner de la costa anglesa a finals del segle passat o a començaments d'aquest. Lluny del poble el comte hi ha comprat un castell amb teranyines i pam de pols inclòs. Tocant el poble hi ha també un manicomi regentat per un doctor. amb aquest hi viuen la seeva fillai una amiga d'aquesta -ambdues de molt bon veure, per descomptat- La filla del doctor té un promès que és el que ha fet tots els tràmits de la compra del castell pel comte. Finalment hi ha un altre personatge que jugartà un paper decisiu en el decurs dels esdeveniments: el professor. Aquest que viu fora d'Anglaterra, també té una filla, esmentada abans, que està passant uns dies amb la seva amiga la filla del doctor.
Bé, com que porto ja quinze línies i no he fet més que una introducció, intentaré abreujar. Abandono la idea de referrir-me a el que podríem anomenar filo-sociologia del vampirisme (entoma-la!) per supusar-la de domini públic. Tampoc es tracta d'abusar, no?
Doncs, bé acabem. Com hom pot imaginar, les dues femelles seran objecte de les xuclades -en la més àmplia i variada accepció del mot- del malèvol comte. Professor, doctor i promès faran l'impossible per destruir el sanguinari seductor. Al final aconsegueixen guanyar la batalla però no la guerra -que diria un castís- doncs l'acabament del film deixa entreveure que és gairebé segur que el comte xuclarà de nou!