19/5/98

contra la "Ley de calidad..."

L'inefable secretari del Ceip Pompeu Fabra...

EXPOSA:

Que donada la coincidència de dos esdeveniments aparentment inconnexos i de significació ben diferent com són: l’any Verdaguer i la tristament famosa “ley de calidad de la enseñanza”; i com que l’esmentada llei -d’una perversitat immoral prou contrastada- suposa un retrocés important per al, ja feble, sistema educatiu d’aquest país; i com que les escoles ens hem de sentir directament afectades, caldria que -com l’amic Cinto- (ja està feta la connexió) sortíssim en defensa pròpia per tal de manifestar, d’una forma simbòlica i sorda, però ferma i constant, el nostre rebuig a l’esmentada llei. És per tot això, i més, que...


PROPOSA:

Que tot el correu -electrònic i desendollat- que genera la nostra escola, inclogui -a peu de pàgina o signatura- una frase, lema o divisa (vegeu el monstruari annex) que mostri el nostre desacord, amb elegància i bon humor, amb la repetida llei.


Esperant que aquesta proposta, i d’altres que puguin venir, produeixin els efectes oportuns; que els déus ens preservin de lleis similars durant molts anys, i que les escoles públiques gaudim eternament d’una formidable salut de ferro.


Rebeu una cordial i afectuosa salutació.

J. G-C.


ANNEX:


-La ‘ley de calidad’? Una autèntica barbaritat!!!!


-La llei de qualitat del PP? No, gràcies. Passi-ho bé!


-Una perversa immoralitat. Això és: ‘La ley de calidad’.


-La ley de calidad de la enseñanza: Para la escuela pública ni futuro ni esperanza (per al correu amb escoles hispanoparlants)


-What’s the quality’s law?: One touch of balls, now!! (per al correu internacional)


-Que la mare de Déu de Montserrat ens guardi de la ‘llei de qualitat’ (per a escoles religioses però, ensems, solidàries)


Lo jonc més humil, quan ve la riuada,
diu als altres joncs: “Deixem-la passar;
ajupim-nos tots; quan serà passada,
nostre capciró tornarem a alçar”.
 J. Verdaguer (Esperança)


[Jonc=escola riuada=llei de qualitat] (per a escoles més lírico-metafòriques)